UITGESTELD! KENNISMAKING MET PAULUS (herneming vorming)

UITGESTELD OMWILLE VAN CORONA…

Vorig jaar bracht Dani R. Leroy met veel succes zijn vormingsreeks over Paulus. Twee zaterdagvoormiddagen over die fascinerende man die Paulus toch is en blijft. Die tomeloze man, met zijn onvergetelijke woorden over gerechtigheid, over vrijheid in liefde…

“Dani’s inzicht in en vertellen over Paulus waren voor mij een eye-opener. Nooit gedacht dat Paulus mij zoveel nader zou komen.” (een deelnemer)

“EEN KENNISMAKING MET PAULUS” – HERNEMING

Paulus is een ‘reus’ van het Nieuwe Testament, maar tegelijk onbekend. Iedereen kent zijn ode aan de liefde (“Als ik de liefde niet heb…”), maar ook zijn opmerkingen over vrouwen. Ieder kent het verhaal van zijn bekering, maar niet de impact die hij had op het eerste christendom. Wie is deze ogenschijnlijk ongrijpbare figuur?

Een vormingsprogramma van tweemaal drie uren.

Aan bod komen:

  • Paulus’ leven, werk en dood
  • Zijn verhouding met het jodendom
  • Zijn visie op de kerk

We doen dit met korte inleidingen en aan de hand van lectuur en bespreking van teksten uit de Handelingen der Apostelen en uit de Paulusbrieven.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een exemplaar van de bijbel meebrengen, op beide sessies aanwezig zijn en tussen de twee sessies enkele teksten lezen.

Inschrijven?

Inschrijven kan alleen voor de twee sessies samen via e-mail: dani.leroy@skynet.be

Wanneer?

zaterdag 31 oktober en zaterdag 21 november, van 9.30 u. tot 12.30 u.

Waar?

Blaisantkerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent (Tram 4 stopt voor de deur – halte Spaarstraat)

Kostprijs?

15 euro voor beide sessies (Kansentarief: 3 euro)