Vieringen: plaats en tijdstip

Elke week kunt u hier de teksten nalezen van de eucharistieviering van de voorbije zondag. De overwegingen zijn niet ondertekend, omdat ze het gezamenlijke werk zijn van de twee vrouwen en/of mannen die voorgingen. We hopen dat u inspiratie kunt vinden in deze rijke waaier van meer dan veertig jaar.

Sinds 30 januari 2009 hebben we het vroegere gebouw van de studentenparochie (het vroegere KUC) aan de Kortrijksepoortstraat in Gent verlaten. We zijn verhuisd naar de Blaisantkerk aan de Blaisantvest 37 in Gent (tussen Tolhuisbrug en het nieuwe gerechtsgebouw, recht tegenover de parking van het Sint-Lucasziekenhuis).

We vieren er elke zondag om 10u30.
Wie wil storten voor de vieringen (in plaats van elke keer ‘stoelgeld’ te betalen, kan dat op het nummer van Dominicus: BE92 0012 6970 3223
Wie wil storten voor het Steunfonds van Dominicus Gent, kan dat op BE38 0014 6896 5572

De Blaisantkerk is een kerk in moderne architectuur, gesticht in 1961 en jarenlang “gedragen” door de paters jezuïeten, gelegen in een multiculturele buurt en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het station:

  • vanaf Gent Sint-Pieters : tramlijn 4 richting Gentbrugge Moscou – afstappen halte Spaarstraat
  • vanaf Gent Dampoort : buslijn 3 richting Mariakerke Post tot aan halte Noordstraat en vervolgens tramlijn 4 richting Gentbrugge Moscou – afstappen halte Spaarstraat