Het Africamuseum – een bezoek

“GELEID BEZOEK AFRICAMUSEUM, TERVUREN”
Zaterdag 14 mei 2022, 10 u. – 11.30 u.

Het kolonialisme en de politieke en culturele eigenheid van Afrika.

Het Africamuseum in Tervuren is grondig vernieuwd. Er is ontzettend veel te bekijken. Onze gegidste rondleiding zal voornamelijk gaan over verschillende aspecten van het kolonialisme, tegen de achtergrond van de politieke en culturele eigenheid van Afrika.
Onze gids is Paul C. Vossen; hij werkte jarenlang in Afrika als landbouwdeskundige. Auteur van: ‘Jullie rijkdommen voor onze beschaving, de Onzin van de koloniale ruil’, Skribis, Gent, 2021.

Inschrijven: Zo snel mogelijk en uiterlijk op 30 april 2022 bij dani.leroy@skynet.be
Wanneer: Zaterdag 14 mei 2022, 10 u. – 11.30 u.
Waar: Africamuseum Tervuren
Hoe: Met eigen vervoer: autodelen (openbaar vervoer vereist twee uur enkele reis).
Kostprijs: Kostprijs:
Bij inschrijving: 10,00 € overschrijven op bankrekeningnummer BE59 0350 8672 6226 van Dominicus Gent/ met vermelding ‘Africamuseum’ en vermelding van de naam van de deelnemer. Dat bedrag dekt de kosten voor de gids in het museum. Die kosten moeten minstens twee weken vóór ons bezoek worden betaald. Daarom is het nodig tijdig in te schrijven. Eén gids mag voor niet meer dan 15 mensen gidsen. Bij een groep groter dan 15 is een tweede gids noodzakelijk.
Ter plaatse: De toegangskostenverschillen van persoon tot persoon. Een groep van minstens 15 kan voor 8,00 € per persoon binnen. Een 65-plusser betaalt als individu ook 8,00 €. Mensen met een museumpas krijgen uiteraard daarmee toegang. Omdat op voorhand niet vaststaat hoeveel mensen meegaan zullen we die kosten ter plaatse regelen.

ONTDEK OOK HET AANBOD IN
APRIL, MEI EN JUNI > KLIK HIER