De boer en zijn grond

Woensdag 21 februari 2024 van 19.30 u. – 21.30 u.

DE VERBORGEN WERELD VAN DE BOER EN ZIJN GROND
Koen Dhoore en Antoine Depaepe

Deze derde avond over “de verborgen wereld” (na gevangenis en geestelijk welzijn) wil een beetje licht laten schijnen op de vandaag toch wel heel geïsoleerde plek van de boeren in onze maatschappij. Want enkel als het woord stikstof valt, wordt er nog even aan hen gedacht, niet altijd in welwillende zin. Nochtans komt ons eten niet van de fabriek, maar van hen…

Verschuivende visies op landbouw

Koen Dhoore (van Landwijzer, organisatie die boeren helpt in hun transitie naar ecologische landbouw, www.landwijzer.be) en Antoine Depaepe (gepensioneerde boer, die mee de Kollebloem heeft gesticht op zijn hoeve, www.kollebloem.be) hebben veel om vanavond over te spreken: de verschuivende visies op landbouw, het leed van veel boeren, grondrecht/grondbezit/grondbeheer, de klimaatcomponent, de uitdroging van de grond…

Het behoud van de schepping

Het concilie sprak indertijd al over “gerechtigheid, vrede en het behoud van de schepping”. Deze twee enthousiaste sprekers hebben ook voeling met de spirituele kant van het probleem. Zo zegt Koen Dhoore het: “De boer is degene die luistert naar en zorg draagt voor wat geen stem heeft om te spreken: plant, dier en grond”… Kan je het mooier zeggen?

Wanneer? Woensdag 21 februari 2024, 19.30 u – 21.30 u
Waar? Blaisantkerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent
Inschrijven: via e-mail: guido.vanhercke@telenet.be + vermelding naam/namen deelnemer(s)
Deelnameprijs: 10,00 € (kansentarief: 3,00 €)
Overschrijven op rek. BE59 0350 8672 6226 van Dominicus Gent met vermelding ‘De boer ’ + naam/namen deelnemer(s) die je ook in je inschrijvingsmail noteerde.

Kon je niet vooraf inschrijven? Toch welkom. Betaling ter plaatse mogelijk. De avond wordt niet gestreamd.


>>>  OPGELET > TIJDELIJKE AANPASSING BEREIKBAARHEID MET OPENBAAR VERVOER
Tram 4 rijdt voorlopig niet meer (totdat de werken aan de Coupure gedaan zijn)

Voorlopig kan je bus P4 nemen en stap af aan de aan de Blaisantkerk (dezelfde halte maar met de nieuwe naam Voortmanstraat in plaats van Spaarstraat). Deze bus P4 rijdt zeer regelmatig en vertrekt aan het station Gent Sint-Pieters, op perron 6.
Tijdens de week om de 10’. Op zondag om de 15’.
Aansluiting op de lijn P4 is ook mogelijk bij de halte Rabot of de halte Fratersplein.

Voor meer gedetailleerde info over deze lijn > KLIK HIER