2_Onze thuis in Gent

De Blaisantkerk in Gent is onze thuis. LEES MEER en ontdek onze plek.

ONZE THUIS IN GENT

De Blaisantkerk is onze thuis (Blaisantvest, 37, Gent – achterkant van St Lucasziekenhuis – tram 4 stopt voor de deur, halte Spaarstraat). De Blaisantkerk heette vroeger Maria Gorettikerk, werd gesticht in 1961 en jarenlang “gedragen” door de paters jezuïeten. De kerk is gelegen in een multiculturele buurt en is een naoorlogse modernistische parel, die we ombouwden tot een multifunctionele ruimte.

We vieren er elke zondag om 10.30 uur. De tekst van de viering vind je op de website: www.dominicusgent.be. Je kan je daar inschrijven om de nieuwsbrief te ontvangen en om de viering online te volgen.

Info over huur van de Blaisantkerk (zalen van verschillende grootte, niet alleen om te vieren, maar ook voor uitvaarten, congressen, lezingen, theater, muziek, repetities, lessenreeksen, stiltemomenten…) vind je op de website www.blaisantkerk.be

Bereikbaarheid
• vanaf Gent Sint-Pieters : tramlijn 4 richting Gentbrugge Moscou – afstappen halte Spaarstraat
• vanaf Gent Dampoort : buslijn 3 richting Mariakerke Post tot aan halte Noordstraat en vervolgens tramlijn 4 richting Gentbrugge Moscou – afstappen halte Spaarstraat


OPGELET > TIJDELIJKE AANPASSING BEREIKBAARHEID MET OPENBAAR VERVOER
Tram 4 rijdt voorlopig niet meer (totdat de werken aan de Coupure gedaan zijn)

Voorlopig kan je bus P4 nemen en stap af aan de aan de Blaisantkerk (dezelfde halte maar met de nieuwe naam Voortmanstraat in plaats van Spaarstraat). Deze bus P4 rijdt zeer regelmatig en vertrekt aan het station Gent Sint-Pieters, op perron 6.
Tijdens de week om de 10’. Op zondag om de 15’.
Aansluiting op de lijn P4 is ook mogelijk bij de halte Rabot of de halte Fratersplein.

Voor meer gedetailleerde info over deze lijn > KLIK HIER


Blaisantkerk, Blaisantvest, 9000 Gent

 

SCHRIJF IN OP DE NIEUWSBRIEF VAN DOMINICUS GENT > KLIK HIER
Wekelijks nieuws van de gemeenschap in je mailbox

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF VAN BIJLICHTEN > KLIK HIER
Om de 3 weken inspirerende video’s en teksten