Zenboeddhisme in Gent

KENNISMAKEN MET ZENBOEDDHISME IN GENT
Met Frank De Waele en Alexandra Mushin Gericke
Woensdag 20 December van 19.30 u-21.30 u

Frank De Waele van Zen Sangha en Alexandra Mushin Gericke van No Mind zendo vertellen over hun persoonlijke weg, over hun groepen en hun beider engagement

Zen Sangha

Frank Roshi is de spirituele leider van de Gentse Zen Sangha. Naast meer klassieke vormen van zentraining (zazen, koan, sesshin, liturgie, geloften, enz) biedt hij ook graag ‘nieuwere’ praktijken aan als straatretraites, luistercirkels, voettochten en workshops over kunst. Uniek is zijn training rond zenpriesterschap voor leken.

Alexandra Mushin Sensei trainde in traditionele Japanse zenpraktijken, en ook in het ‘Big Mind’ proces, een hedendaags ‘upaya’ (vaardig middel) dat het zeninzicht heel toegankelijk maakt. Vorig jaar startte zij een eigen, lokale zengroep in Gent en biedt tevens online meditatie aan.

Liefde en mededogen

Zen beoogt een geïntegreerd, vrij functioneren dat zich uitdrukt in liefde en mededogen voor zichzelf, anderen en de planeet waarop we leven.

Wanneer? Woensdag 20 december 2023, van 19.30 u-21.30 u
Waar? Blaisantkerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent
Tram 4 stopt voor de deur (halte Spaarstraat)
Inschrijven: via e-mail > marjandecocker@telenet.be + vermelding naam/namen van de deelnemer(s)
Deelnameprijs: 10,00 € (kansentarief: 3,00 €)
én overschrijving op rek. BE59 0350 8672 6226 van Dominicus Gent met vermelding ‘Zenboeddhisme’ + naam/namen van de deelnemer(s).
We voorzien geen streaming.