“Plezante doeners” bouwen 2 voetbalgoals

Het was allemaal vaag begonnen: de werkgroep “Dominicus 30 – doen” zou de omgeving opfleuren en de buurt wat beter leren kennen. Het groeit ondertussen uit tot leuke activiteiten en mooie contacten. We kregen we al de naam”plezante doeners” (naar de blaisantvest).

Tijdens de vieringen parkeren veel mensen hun auto op het binnenpleintje tussen de achterzijde van de kerk en het schooltje. Regelmatig zien we daar kinderen voetballen. Dankzij onze opfleurbeurten ontdekten we meer en meer hoe dit plekje voor veel kinderen een geliefkoosd voetbalpleintje is. Op zondag 29 april 2012 hebben we er 2 goals opgebouwd.

Het werd een leuk staaltje van aangename samenwerking. Een familielid van iemand van Dominicus zorgde voor een reeks perfecte dunne boomstammetjes. Paul wist bij vrienden al het geschikte werkmateriaal bijeen te lenen. De kinderen waren meteen geïnteresseerd, kwamen met suggesties en hielpen ons met enthousiasme. Iemand van de school zorgde tussenin voor koffie en boterkoeken en hielp daarna goed mee.

De volgende dag kregen we al foto’s toegestuurd van de voetbalmatchen tussen de 2 nieuwe doelen.

HIER vind je een fotoreportage van het geheel.