Gespreksavond met Maggy Barankitse…

U bent van harte uitgenodigd op maandagavond 12 maart om 20.00u
in Maria Goretti-kerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent (kleine ring Gent, tegenover parking ziekenhuis Sint-Lucas)

op een gespreksavond rond

Maison Shalom Burundi:  een verhaal van moed en charisma dat 1001 heuvels beweegt en klinkt tot in het vlakke land….

Solidariteit: hét antwoord op een crisis!?

Gespreksavond met Maggy Barankitse rond duurzame ontwikkeling

Maggy is een charismatische vrouw die met sterke visie bouwt aan een nieuw Burundi, terwijl ze discriminatie en corruptie bevecht.

Toen ze zich na een moordaanslag over de kinderen van vermoorde ouders ontfermde, kon niemand vermoeden dat dit tot een heus dorp zou uitgroeien, waar de verschillende etnieën verweven leven. Ondertussen werden meer dan 20.000 kinderen opgevangen en gevormd, kindsoldaten werden omgeschoold, een hospitaal werd gebouwd, en recent werd een project met micro-kredieten gestart om de groter geworden kinderen aan werk te helpen.

Bij elke stap staat haar een duurzaam project voor ogen. Welkome giften dragen bij aan de waardigheid en zelfredzaamheid van lokale mensen. In nieuw gebouwde huizen leven Hutu- en Tutsikinderen samen. Op termijn wil dit samenleven bijdragen aan beter begrip en aan een constructief klimaat voor ontwikkeling.

Maggy’s werk en houding hebben haar niet alleen doodsbedreigingen, maar ondertussen ook heel wat prestigieuze prijzen en een paar eredoctoraten opgeleverd.

Op maandag 12 maart komt Maggy haar verhaal met ons delen. Met een panel van betrokken ervaringsdeskundigen reflecteren we op onze rol en moderne vormen van solidariteit.

Alles over Maison Shalom vind je op hun website: www.maisonshalom.org

*

Programma

20.00u  :   Welkom en een kennismaking met Maison Shalom Burundi
20.15u – 21.00u  :   Maggy Barankitse vertelt over haar inspiratie, de strijd om een toekomst voor de kinderen van Burundi, een nieuw model voor ontwikkeling
21.10u – 22.00  :   Paneldiscussie
22.00u – 22.30u  :   Nakaarten en receptie