Foto’s jongerenweekend (sept. 2011)

Het jongerenweekend van september 2011 is er een dat zal bijblijven. Daar is blijkbaar een diepgang gezocht en gevonden die deugddoend was en blijft… Hieronder twee kleine citaten uit het verslag dat we in de nieuwsbrief van oktober publiceerden en een handvol foto’s:

“Als groep op vriendschappelijk vlak zijn we in het week naar elkaar toegegroeid. Gevoelige, persoonlijke thema’s die we vrijdag nog niet konden bespreken, deelden we op zaterdagavond wel. Op zulke momenten van vertrouwen waar je overgaat van een oppervlakkig contact naar een diepgaande conversatie, herken je jezelf in het gelaat van de ander. Dit zijn unieke en bindende momenten. Momenten van ontmoeting. We wensen deze jullie allen toe!” (vredeswens van Pascaline in de Dominicus-de-luxeviering nadien) 

“Op vrijdag 2 september trokken 12 jongeren, samen met Nele en Veerle, naar het Hoeveke (Gontrode). Een treinrit, een waanzinnige fotozoektocht, heerlijke spaghetti, doldriest nachtspel, een zonovergoten heerlijke zaterdag met creatief bibliodrama, spannende bodypercussion, verboden kampenbouwen,  doorleefde getuigenissen uit Madrid, bevlogen kringgesprekken met vlammende toortsen, vochtige muren en inregenende daken, … om op zondag af te sluiten met een gezwinde opkuis en een verrassende Dominicus De Luxe-viering.  Een vruchtbaar en tot gemeenschap brengende gebeurtenis!” (Frank)