Domifeste: eerste foto’s…

Jo heeft de hele dag zijn ziel uit zijn lijf gefotografeerd. Wetende dat elke foto de concentratie van een sportman vraagt, de kracht van een stielman, en het oog van een artiest, reken dan maar even uit hoeveel calorieën die ziel hem heeft gekost… De rest van de beelden komt dus nog, als hij een paar keer goed geslapen heeft.

En ook Jef sloop met zijn derde oog rond. Ook van hem misschien nog een aantal beelden?

Een 150 volwassenen zongen twee uur liturgische en geestelijke liederen, begeleid door de vier pianisten van onze zondagsvieringen (Filip Langouche, Ignace Derese, Kristoffel Demoen en Mark Joly), door ouwe trouwe muzikanten als Sarah Wyffels-viool, Els Sablon-fluit, Jan Baumers-hobo en Dries Geeraert-hoorn, onder de leiding van de nog oudere getrouwe 😉 Bernard de Cock, cantor van onze zondagsvieringen.

 

 

Na een pauze met taart en koffie volgde een apotheose, met inbreng van de drie workshops (de volwassenen zongen het swingende “Soms wil ik met de wind mee” van Bernard Huijbers – de jongeren “One of us” en een meeslepende gospel – en de kinderen een Filippijns lied en hun snijdersbank, die tegelijk ook vertelde van zovele jaren kindervieringen…)

Animator van dienst was oud-kuccer Jozef Sercu. Hij praatte, zong, lachte alles aan elkaar, en liet, tot slot, de aanwezigen Bernard op hun schouder nemen om symbolisch de feestballonnen door te prikken.

Einde van een meer dan gevuld jubileumjaar. Al lopen verscheidene projecten nog verder (opkuisactie elke eerste zondag van de maand, engagementsvieringen), we sluiten hiermee een grote inzet af.

Het heeft ons getoond dat we maar een oude gemeenschap zijn als we niets meer doen, dat we zo jong zijn als ons hart en ons hoofd, dat jonge twintigers en jonge zestigers elkaar prima kunnen vinden en samenwerken, dat we nog wel een paar jaar mogen voortdoen.

Het heeft ons getoond dat jubelen beter is dan klagen of suffen, dat inspiratie iets is om door te geven, dat het goed is een weg samen te gaan.

Het heeft ons vele nieuwe contacten opgeleverd, het mooie ontmoeten van mensen van goede wil, overal bezig met dezelfde droom…

We willen iedereen van ganser harte bedanken die aan dit jaar op een of andere manier heeft meegewerkt…